Hakkımızda

                                                                                                             


                                                                                       


Türk tekstil makine sektörüne hizmet vermek amacıyla 1998 yılında kurulan Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği (TEMSAD), faaliyetine başladığı ilk andan itibaren, bir yandan sektörün tanıtımını gerçekleştirirken, diğer yandan da gelişimine katkı sağlamaktadır. Bu bağlamda derneğimiz 2020 yılı itibariyle 205’e ulaşan üye sayımız ile birlikte, TEMSAD dernek yönetimimiz ve üyelerimizin her platformda gösterdikleri yoğun gayretlerle sektörel faaliyetlere hız kesmeden devam etmektedir.

- Üyelerimiz, 3 ana ürün grubunda ;Tekstil Makineleri, Tekstil Makine Yedek Parçaları ve Tekstil Kimyasalları üreticilerinden oluşmaktadır.

- 20 üyemizin AR-GE merkezi , 4 üyemizin ise Tasarım Merkezi bulunmaktadır.  - Sektör üreticilerinin yaklaşık %85’ i TEMSAD çatısı altında bulunmaktadır.

- Yönetim Kurulumuzca;  İTO (İstanbul Ticaret Odası), İSO (İstanbul Sanayi Odası) , TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği), MAİB (Makine İhracatçıları Birliği), MÜSİAD gibi kurumlarda temsil edilmekteyiz.

Türkiye’nin enerjiden sonra en büyük ikinci ithalat kalemi olan makinelere her yıl oldukça fazla para harcaması gerçeğinden hareket eden TEMSAD, ülkemizi bu bağımlılıktan kurtarmak için de yoğun faaliyetler göstermektedir. Hemen her fırsatta ve platformda, Türkiye’de yerli makinelerin kullanılması yönündeki bilincin artırılması çalışmaları gerçekleştiren derneğimiz, bu konudaki dünya örneklerini de dikkate almaktadır. Yerli makine kullanımının artırılması konusunda, kamu kurumları nezdinde de girişimlerimiz her zaman sürdürülmektedir.

Üyelerimizin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı , Kosgeb, Eximbank , Yurtdışı Ticaret Müşavirlikleri ve diğer ilgili kurumlar ile olan irtibatları, sektör ile ilgili sorunları ve talepleri derneğimizce takip edilmektedir. İlgili kurumların güncel duyuruları ve destek ilanları da üyelerimize iletilmektedir. Ayrıca 2. el makine ithalatının önlenmesi , yerli üretimi olan makinelerin desteklenmesi gibi hususlarda ilgili bakanlıklara tavsiye ve sektör bilgileri güncel olarak  arz edilmekte olup, sektör toplantılarında üyelerimizin her türlü talepleri bakanlıklarımıza doğrudan iletilmektedir.   

YURTDIŞI İLİŞKİLERİMİZ VE HİZMETLERİMİZ : 

• Dünyadaki tekstil üretim merkezi olarak sayılan ülkelerin tekstil dernek ve kurumları ile ikili işbirliği anlaşmaları imzalanmıştır.

• Bu bağlamda 18 yurtdışı tekstil kurumu (Bangladeş, Pakistan, Mısır, Özbekistan, Çin, Hindistan, Endonezya, ABD, Rusya, Güney Kore, İran) ile işbirliğimiz kapsamında her dönem, ilgili ülkelerdeki tekstil sektör bilgileri, mümessil firma bilgileri ve güncel pazar raporları hazırlanarak üyelerimizle paylaşılmaktadır.

• İlgili kurumlarla birlikte söz konusu ülkelerde workshop çalışmaları düzenleyerek, tekstil üretim tesisleri yerinde ziyaret edilmekte ve üyelerimizin potansiyel müşterileri il B2B görüşme ortamları oluşturulmaktadır. 

• En son Etiyopya ITME Africa 2020 Fuarı katılımı ve resmi ziyaretlerimiz ile de Afrika bölgesindeki ilk açılımımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Etiyopya Ticaret Odası ve Etiyopya Tekstil Geliştirme Enstitüsü ile de yakın zamanda işbirliği anlaşmaları imzalanacaktır. 

• Temsil Ettiğimiz Sektör Fuarları : 

- Bangladeş DTG,

-  Endonezya Into Intertex,

- Vietnam VTG,

- Etiyopya ITME Africa,

- ASFW Etiyopya,

- Hindistan INDIA ITME,

- Kamboçya CTG ,

- Myanmar MTG 

- ITM Tüyap İstanbul Fuarı  

YURTİÇİ İLİŞKİLERİMİZ VE HİZMETLERİMİZ:

• Moda ve Hazır Giyim Federasyon’ u (MHGF)  ile 2017 yılında ,

• Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği (TTTSD) ile  2018 yılında,  

• Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TTSİS) ile de 2020 yılı içerisinde karşılıklı işbirliği protokolleri imzalanmıştır.  

Bu protokoller çerçevesinde karşılıklı heyetler eşliğinde firma ziyaretleri gerçekleştirilmekte olup, işbirlikleri tekstil sanayisi ile tekstil makine üreticileri arasındaki iletişimin ve etkileşimin artmasında önemli bir etken teşkil etmiştir.

Gerek tekstil üretim merkezlerine üyelerimiz ile teknik ziyaretler gerçekleştirmek, gerekse de tekstil makine üreticilerimizin üretim tesislerinde tekstilcilerimizi ağırlamak gibi ikili etkileşimler; sektörün bir bütün olarak gelişmesinde önemli katkılar sağlamaktadır.

İşbirliklerimiz kapsamında, yurtdışında olduğu gibi yurtiçinde de üyelerimizin üretim alanındaki her türlü ürünlerinin talepleri tarafımıza ulaşmaktadır. İlgili taleplerin, konusu itibariyle ilgi alanında olan üyelerimize gerekli yönlendirmeleri sağlanmaktadır.